02/03/2021

Εισβολή νυχτερίδων σε βιβλικές διαστάσεις

Οι κάτοικοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα…

Photo Credit Twitter/@chapoisat

Οι νυχτερίδες είναι προστατευόμενο είδος στην Αυστραλία, με συνέπεια οι κάτοικοι της πόλης Ίνγκαμ (Ingham), στο Βόρειο Κουίνσλαντ, να προσπαθούν να επιβιώσουν με αυτές.

Η εισβολή ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020 και υπολογίζεται ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες ξεπέρασαν τις 300.000. Τα πράγματα έχουν γίνει τόσο άσχημα ώστε τα παιδιά φοβούνται να πάνε στο σχολείο, ενώ τα ελικόπτερα διάσωσης δεν μπορούν να προσγειωθούν στο νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, οι νυχτερίδες ανήκουν τέσσερα διαφορετικά είδη, καθένα από τα οποία κινείται σε διαφορετικούς χρόνους, καθιστώντας πραγματικά δύσκολη την επέμβαση των Αρχών σε ακραίες περιπτώσεις.

Nine News Australia / You Tube

Οι «ανεμοστρόβιλοι» έχουν γίνει συνηθισμένο φαινόμενο γύρω από την πόλη, ενώ πολλά δέντρα σωριάστηκαν στο έδαφος από το  βάρος των θηλαστικών.

Οι νυχτερίδες είναι επικίνδυνες, καθώς είναι γνωστό ότι μεταφέρουν σοβαρές ασθένειες, οι οποίες μπορούν να μεταφερθούν στον άνθρωπο μέσω γρατζουνιών και δαγκωμάτων.

Αν και οι περισσότεροι από τους ντόπιους διαμαρτύρονται για την εισβολή, συγκρίνοντάς την με μια βιβλική πανούκλα, οι εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ότι οι νυχτερίδες διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας…

Βίντεο Nine News Australia

Πηγή: Oddity Central / Επιμέλεια Snoopit24