01/12/2020

Δύο ελέφαντες έχουν πιαστεί από τις προβοσκίδες για να πουν αντίο για πάντα. Αυτή η χειρονομία πρέπει να ανοίξει τα μάτια μας

Η κυκλοφορία αυτών των όμορφων και μεγαλοπρεπών εξωτικών ζώων τους έχει καταστήσει εύκολο στόχο για τους ζωολογικούς κήπους και τους κυνηγούς σε όλη την ιστορία. Οι ελέφαντες δεν μπόρεσαν να έχουν μια εύκολη ζωή από τότε που ο άνθρωπος «τους εξημέρωσε» και ακόμη όταν αυτοί οι ελέφαντες βρίσκονται σε αιχμαλωσία, οι συνθήκες τους είναι απαράδεκτες … Δεν μπορούν να προσεγγίσουν κανέναν ελέφαντα, δεν μπορούν να βγουν στο υγρό και κρύο χόρτο,ούτε τρώνε φύλλα δέντρων, ούτε φεύγουν σε λίμνες και δεν παίζουν με τους νέους ελέφαντες στη λάσπη. Αυτό θα πρέπει να ανοίξει τα μάτια μας.

Σε πολύ λίγες περιπτώσεις, αυτοί οι ελέφαντες ζευγαρώνουν και με άλλους ελέφαντες που βρίσκονται στην ίδια και ατυχή κατάστασή τους. Αλλά διαχωρίζονται συνεχώς από τις συνθήκες της ζωής ή ένας από αυτούς καταλήγει να πεθαίνει. Εδώ έχουμε και ένα παράδειγμα της Dumba , ενός ελέφαντα που φεύγει στην αιχμαλωσία και οι συνθήκες διαβίωσής της βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η Φλάβια, ένας 43χρονος ελέφαντας που δυστυχώς  πρόσφατα άφησε αυτόν τον κόσμο τόσο άδικα στο ζωολογικό κήπο στην Κόρδοβα, Ισπανία.Όταν ήταν 3 χρονών μπήκε εδώ και για 40 χρόνια ήταν σε αιχμαλωσία . Η αιτία του θανάτου της ήταν η κατάθλιψη τόσων ετών που ήταν κλειδωμένη και επίσης ότι είχε χωριστεί πολύ νωρίς από τη μητέρα της.

Και για εκείνους που δεν γνώριζαν αυτό το γεγονός, τα θηλυκά περνούν μια ζωή με τη μητέρα τους και αν είναι χωρισμένα, μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο ότι δεν θα είναι ευτυχισμένα και πολύ λιγότερο αν είναι κλειδωμένα. Πολλές προσπάθειες  κάνουν οι κτηνοτρόφοι για να σώσουν τη ζωή τους, αλλά δεν αρκεί για να σταματήσει τελείως αυτή την ταλαιπωρία για αυτά τα ζωντανά κοινωνικά, φιλικά και στοργικά ζώα.

Μπορούμε επίσης να δούμε μια φωτογραφία που έχει γίνει πολύ viral από τον χρήστη Soumya Vidyadhar που δείχνει μια πολύ θλιβερή περίπτωση. Αυτοί οι δύο ελέφαντες κινούνται σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις και τα χωρίζουν στη ζωή.

Η χειρονομία που κάνουν οι δύο ελέφαντες δείχνει να έχουν αγάπη ο ένας για τον άλλον … σαν να ήξεραν τι συμβαίνει και λένε αντίο.

Θα τελειώσουμε κάποια μέρα με αυτό το είδος ταλαιπωρίας; Αυτά τα ζώα είναι άγρια, ανήκουν στη φύση … όπου μπορούν να απολαύσουν τη ζωή τους, στη φύση και όχι πίσω απο τις μπάρες.

Αυτό θα πρέπει να ανοίξει τα μάτια μας και να πούμε τέλος σε αυτόν τους τον πόνο.

Πηγή;yotengovoz