19/04/2021

Διαρροή στο Facebook: Πώς θα δείτε αν διέρρευσαν δικά σας προσωπικά στοιχεία

Ελέγξτε αν έχουν διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα σας

Τα στοιχεία «617.722 χρηστών από την Ελλάδα» ανάμεσα σε εκείνα που διέρρευσαν

Στα χέρια χάκερ φέρεται πως έπεσαν προσωπικά δεδομένα 533 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, τα οποία διέρρευσαν και είναι προσβάσιμα «δωρεάν» σε όποιον θέλει να τα εκμεταλλευτεί.

Σε αυτά περιλαμβάνονται και στοιχεία 617.722 χρηστών από την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Άλον Γκαλ, διευθυντή τεχνολογίας της Hudson Rock, ο οποίος προχώρησε σε αυτή την αποκάλυψη.

Όπως αναφέρει, η διαρροή αφορά προσωπικές πληροφορίες 533 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook από 106 χώρες. Τα στοιχεία αυτά, μεταξύ των οποίων τηλεφωνικοί αριθμοί, πλήρες όνομα, τοποθεσία, ημερομηνία γέννησης και διεύθυνση email, κοινοποιήθηκαν σε forum που χρησιμοποιούν χάκερ.

Από αυτούς τους λογαριασμούς του Facebook, πάνω από 32 εκατομμύρια είναι από τις ΗΠΑ, 11 εκατ. από τη Βρετανία και 6 εκατομμύρια από την Ινδία. Επίσης, αυτή η διαρροή αφορά 617.722 λογαριασμούς από την Ελλάδα και 152.321 από την Κύπρο.

«Αυτά είναι παλιά δεδομένα, κάτι το οποίο είχε δημοσιοποιηθεί το 2019. Εντοπίσαμε και επιδιορθώσαμε αυτό το ζήτημα τον Αύγουστο του 2019», δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος του Facebook Άντι Στόουν.

«Το 2019 αφαιρέσαμε τη δυνατότητα άνθρωποι να βρίσκουν απευθείας άλλους χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό τους, στο Facebook και το Instagram. Μια λειτουργία που θα μπορούσε να μπορούσε να την εκμεταλλευθεί κάποιος με σύνθετο λογισμικό κώδικα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Δείτε εάν το email σας ανήκει στα προσωπικά στοιχεία που διέρρευσαν

Παρόλο που το Facebook δεν έδωσε οδηγίες για το πώς μπορούν οι χρήστες να δουν αν έχουν πέσει θύμα επίθεσης από χάκερ, υπάρχει μία ιστοσελίδα μέσα από την οποία μπορεί κάποιος να μάθει εάν τα στοιχεία του συμπεριλαμβάνονται σε αυτά που διέρρευσαν.

Αυτό μπορεί να γίνει απλά, βάζοντας το e-mail του στο haveibeenpwned.com.

lifo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *