18/01/2021

Δείτε πώς ζει σήμερα το σκελετωμένο αγοράκι από τη Νιγηρία που συγκλόνισε το 2016 τον πλανήτη

Ποιος ξεχνά αυτή τη φωτογραφία του 2016 από τη Νιγηρία, όταν η Anja Ringgren Loven από τη Δανία βρήκε στην άκρη του δρόμου αυτό το παιδί που οι γονείς του είχαν εγκαταλείψει επειδή πίστευαν ότι είναι μάγος… Τελικά το “μαγικό” έγινε. Το όνομά του; ΑΓΑΠΗ.

 

Ήταν 30 Ιανουαρίου του 2016 όταν η Anja Ringgren Loven από τη Δανία, που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην παροχή βοήθειας στις χώρες της Αφρικής που αντιμετωπίζουν τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης, πλησίασε ένα σκελετωμένο παιδί στην άκρη του δρόμου και του έδωσε νερό από ένα μπουκάλι που είχε μαζί της, καταφέρνοντας να του σώσει τη ζωή.

Η στιγμή απαθανατίστηκε και η ιστορία του «σκελετωμένου» παιδιού από τη Νιγηρία, το οποίο είχαν εγκαταλείψει οι γονείς του επειδή πίστευαν ότι είναι μάγος, έκανε το γύρο του κόσμου προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση.

Το μικρό αγόρι περιφερόταν ολομόναχο στον δρόμο για οκτώ ολόκληρους μήνες, τρώγοντας πεταμένο φαγητό από τους ντόπιους. Χάρη στην ευαισθησία της Loven, η εξέλιξη της υγείας του παιδιού ήταν αξιοθαύμαστη. Μέσα σε δώδεκα μήνες μεταμορφώθηκε σε ένα υπέροχο και υγιέστατο πλάσμα, το οποίο ανταποκρίθηκε πλήρως στη θεραπεία που υποβλήθηκε.

H εκπληκτική αυτή γυναίκα, η οποία έχει ιδρύσει τον οργανισμό Land of Hope για την στήριξη των παιδιών στη Νιγηρία, ανέλαβε πλήρως την φροντίδα του παιδιού και έτσι, τέσσερα χρόνια μετά, ο -όχι πια τόσο μικρούλης- David Jr., όπως ονομάστηκε από τον θετό του πατέρα και σύντροφο της Loven, δεν θα μπορούσε να ζει καλύτερα!

Μάλιστα, το παιδί ολοκλήρωσε πρόσφατα τον πρώτη κύκλο εκπαίδευσης (κάτι σαν Νηπιαγωγείο) στη Δανία και η “μαμά” του δεν θα μπορούσε να είναι πιο υπερήφανη!

Πηγή; infokids.gr, fanpage