03/03/2021

Γνωρίστε τον Νόρμπερτ, το σκυλάκι θεραπευτή – ΒΙΝΤΕΟ

Επισκέπτεται νοσοκομεία παιδιών και γηροκομεία συμβάλλοντας στη βελτίωση της ψυχικής διάθεσης των ασθενών (βίντεο)

 

Ο Νόρμπερτ είναι ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του Instagram αλλά και, στον αληθινό κόσμο, της ευρύτερης περιοχής του Λος Άντζελες. Μαζί με την ιδιοκτήτριά του, την Τζούλι Στάινς, επισκέπτεται νοσοκομεία παιδιών και γηροκομεία και συμβάλλει με την παρουσία του στη βελτίωση της ψυχικής διάθεσης των ασθενών.

Αν τον ακολουθήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο YouTube, θα διαπιστώσετε πώς και γιατί. Πρόκειται για ένα αρσενικό σκυλάκι, διασταύρωση τσιουάουα, κέιρν τεριέ και Λάσα άπσο που ζυγίζει λίγο περισσότερο από ένα κιλό: γεννήθηκε στην Πενσυλβάνια αλλά μετακόμισε στην Καλιφόρνια όπου απέκτησε φήμη ως παράγοντας αναπτέρωσης του ηθικού, ως αντικαταθλιπτικό φάρμακο.

Το 2014, το πρώτο του inspirational βιβλίο Norbert: What Can Little Me Do? κέρδισε εννέα βραβεία και ενθάρρυνε την Τζούλι Στάινς να ξεκινήσει crowdfunding για μια ακόμα έκδοση: μέσα σε 15 ώρες η Στάινς μάζεψε 30.000 δολάρια, ενώ ένα βίντεό του στο YouTube είχε 1,5 εκατομμύριο views. Το πιο πρόσφατο είναι αυτό, όπου ο 12χρονος σήμερα Νόρμπερτ φαίνεται εξίσου μωρό όπως στην πρώτη του εμφάνιση.

Ο Νόρμπερτ ανήκει στην οργάνωση Therapy Animals, αλλά εκτός από την εθελοντική του εργασία, «γράφει» παιδικά βιβλία με εικόνες της ίδιας της Τζούλι και της αδερφής της της Βιρτζίνιας. Σε ένα από αυτό συνεργάστηκε με ένα εξίσου διάσημο κατοικίδιο τη γάτα Λιλ Μπαμ, που πέθανε το 2019. Μέρος των εσόδων από τα βιβλία διοχοτεύονται στο Lil Bub’s Fund που φροντίζει αδέσποτα ζώα, ενώ 2.000 αντίτυπα χαρίστηκαν σε φτωχά παιδάκια. Εδώ θα βρείτε τις feel good δραστηριότητες του Nόμπερτ.

athensvoice