08/03/2021

Γνωρίστε την φώκια “Ασχημόπαπο” που έγινε απόκληρη στην αποικία της λόγω της ασυνήθιστης εμφάνισής της

Γνωρίστε την φώκια “Ασχημόπαπο” που έγινε απόκληρη στην αποικία της λόγω της ασυνήθιστης εμφάνισής της (φώτο & βίντεο)

Δεν είσαι άσχημος. Είσαι μοναδικός.

Αυτή η αξιολάτρευτη πορτοκαλί φώκια εντοπίστηκε πρόσφατα στη Θάλασσα του Okhotsk στη Ρωσία. Προφανώς, τέτοιες φώκιες αλμπίνο όπως αυτή είναι εξαιρετικά σπάνιες. Σύμφωνα με την Daily Mail, «οι ειδικοί λένε ότι οι πιθανότητες μιας τέτοιας μερικής γέννησης αλμπίνο είναι μία στις 100.000».

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό το κουτάβι φώκια με γούνα τζίντζερ γίνεται απόκληρος στην αποικία του λόγω της μοναδικά χρωματισμένης γούνας και των ματιών του. Και η ασυνήθιστη εμφάνισή του φέρνει στο κουτάβι μεγαλύτερο κίνδυνο να απορριφθεί.

Image credits: Vladimir Burkanov

Το παράξενο κουτάβι αλμπίνο ονομάζεται «Άσχημο Παπάκι» από τους επιστήμονες που εργάζονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον βιολόγο Vladimir Burkanov, ο οποίος εργάζεται επί του παρόντος στην περιοχή, το κουτάβι φώκιας αλμπίνο δεν έχει γίνει απόλυτα “απόκληρο”, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι αποφεύγεται ελαφρώς. «Αυτό το κουτάβι φαίνεται καλά ταισμένο και ήταν πολύ δραστήριο, οπότε η μητέρα του του έδωσε σαφώς άφθονο γάλα», μίλησε ο Burkanov στο Daily Mail. «Άλλες φώκιες δεν δίνουν μεγάλη προσοχή σε αυτό με κάπως ανησυχητικό τρόπο, οπότε κάτι δεν πάει καλά με αυτό».

Image credits: Vladimir Burkanov

Ο Vladimir Burkanov ανέβασε ένα σύντομο κλιπ καταγράφοντας τη μικρή φώκια στον λογαριασμό του στο Instagram

Έγραψε: «« Άσχημο παπάκι »- οι φώκιες albino είναι ένα σπάνιο περιστατικό.«Αλλά δεν κυνηγείται ούτε δαγκώνεται»

Σύμφωνα με τον βιολόγο, η φώκια αλμπίνο πιστεύεται ότι έχει κακή όραση, οπότε ο βιολόγος οπότε θεωρεί οτι είναι αμφίβολο ότι η φώκια θα αναπαράγει με επιτυχία. Επί του παρόντος, το κουτάβι παρακολουθείται και σε περίπτωση που απορριφθεί από άλλες φώκιες, οι ειδικοί της άγριας πανίδας είναι έτοιμοι να σώσουν το θηλαστικό και να το παραδώσουν σε ένα δελφινάριο.

Υπήρξαν μερικές άλλες περιπτώσεις αλμπίνο που εντοπίστηκαν από επιστήμονες

Μετά το βίντεό του που καταγράφει τη μικρή φώκια αλμπίνο, έγινε viral. Ο Burkanov αργότερα δημοσίευσε μια άλλη φωτογραφία, αλλά αυτή τη φορά, ήταν μια διαφορετική φώκια albino που εντοπίστηκε το 2017 από τον φωτογράφο Sergey Fomin.

«Το ζώο ήταν ηλικίας 2 ή 3 ετών και σωματικά σε καλή κατάσταση, παρόλο που ήταν σαφές ότι είχε κακή όραση», γράφει ο Burkanov στην ανάρτησή του. «Το albino είναι πλέον ώριμο ηλικίας 5-6 ετών.  Ίσως αυτή είναι η πρώτη τεκμηριωμένη περίπτωση επιβίωσης μιας βόρειας φώκιας γούνας με ανώμαλο χρώμα έως την ενηλικίωση. “

Το 2011, υπήρχε επίσης μια άλλη περίπτωση επιστημόνων που εντοπίζουν μια φώκια αλμπίνο, αν και αυτή – μια φώκια με γούνα τζίντζερ που ονομάζεται Nafanya – έπρεπε να σωθεί και μεταφέρθηκε στο Dolphinarium του Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα.

boredpanda