29/10/2020

Για Βηρυτό πετάει ελληνικό C 130: Μεταφέρει ομάδα της ΕΜΑΚ και διασωστικό σκύλο

File Photo: C 130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Πήγη: Πολεμική Αεροπορία

Με προορισμό τη Βηρυτό όπου θα μεταφέρει ομάδα της ΕΜΑΚ με ειδικό όχημα και διασωστικό σκύλο προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες διάσωσης στην πρωτεύουσα του Λιβάνου ετοιμάζεται να απογειωθεί C 130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ηδη από χθες ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Ν. Χαρδαλιάς εκδήλωσε την πρόθεση της Ελλάδας να συνδράμει με όλα τα διαθέσιμα μέσα τις Αρχές του Λιβάνου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της φονικής έκρηξης στη Βηρυτό.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Χαρδαλιάς επισημαίνει πως «παρακολουθούμε την εξέλιξη και έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας εκφράζοντας την ετοιμότητά μας».

Τη βαθιά οδύνη της Ελλάδας για τις πολύνεκρες εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού και την αλληλεγγύη στην κυβέρνηση και στον λαό του Λιβάνου εκδήλωσε επίσης το Υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας επίσης ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Παράλληλα, διαμηνύει πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει τις Αρχές του Λιβάνου με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της.

Επιπλέον, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ είχε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας εξέφρασε στον Χασάν Ντιάμπ την αλληλεγγύη της Ελλάδας και την ετοιμότητά της να συνδράμει τις Αρχές του Λιβάνου.

 

hellasjournal