16/04/2021

Γεννήθηκε χωρίς ακοή: 7 εβδομάδες μετά αναγνωρίζει τον ήχο της φωνής της μαμάς και του μπαμπά

7 εβδομάδες μετά αναγνωρίζει τον ήχο της φωνής της μαμάς και του μπαμπά Κάθε παιδί μπορεί να ακούσει για το μεγαλύτερο μέρος του..

Τι γίνεται όμως αν δεν μπορεί; Για τον Lachlan Lever της Βικτώριας  από την Αυστραλίας, η κύηση του – μαζί με τους σχεδόν δύο πρώτους μήνες της ζωής του – ήταν εντελώς σιωπηλή. Δεν μπορούσε να ακούσει

Γεννήθηκε χωρίς ακοή:

Στη συνέχεια, σε ηλικία 7 εβδομάδων, ήταν κατάλληλος για ακουστικό βαρηκοΐας και αυτά τα συγκινητικά πρώτα λεπτά καταγράφηκαν στο βίντεο. Μια έκφραση χαρούμενης έκπληξης φαίνεται στο πρόσωπο του Lachlan καθώς η αίσθηση της ακοής ξυπνά και ο ήχος των φωνών των γονιών του γεμίζει τα μικρά αυτιά του.

Είναι μια στιγμή που η Michelle και ο Toby Lever, καθώς και περισσότερα από 15 εκατομμύρια θεατές του YouTube σε όλο τον κόσμο, δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

«Όταν άνοιξαν τα ακουστικά και ο Lachlan χαμογέλασε και το πρόσωπό του φωτίστηκε, ήταν το πιο μαγικό πράγμα που είχα δει ποτέ στη ζωή μου», δήλωσε η Michelle στην Daily Mail Australia.

“Ο κόσμος του μωρού μου άνοιξε!”

Ακολούθησε το πρώτο χαμόγελο του Lachlan. Τώρα δύο ετών – συναντά τα αναπτυξιακά ορόσημα που χαρακτηρίζουν ένα παιδί στην ηλικία του. Η Μισέλ τονίζει την σημασία της έγκαιρης ανίχνευσης για την πρόοδο του γιου της. Η μέτρια σοβαρή νευροαισθητική του ακοή διαγνώστηκε αρχικά από ένα τεστ ακοής στην ηλικία των 4 εβδομάδων.

 

prototupo.gr