29/11/2020

Βέλγος βουλευτής σήκωσε την ελληνική σημαία μέσα στο Κοινοβούλιο (βίντεο)

Ο Dries Van Langenhove με την ελληνική σημαία στη Βουλή των Αντιπροσώπων (φωτ.: Twitter / Vlaams Belang – Kamer)

Αρκετοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στάθηκαν με δηλώσεις τους στο πλευρό της Ελλάδας, στον αγώνα που δίνει για να αποτρέψει μαζικές εισροές μεταναστών και προσφύγων στο έδαφός της, που επιχειρούνται με τις ευλογίες της Άγκυρας.

Ωστόσο, ο Βέλγος βουλευτής Dries Van Langenhove δεν έμεινε μόνο στα λόγια όταν αναφέρθηκε στην μεταναστευτική κρίση που έχει ξεσπάσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Κατά τη διάρκεια ομιλίας που πραγματοποίησε στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο νεαρός βουλευτής του εθνικιστικού κόμματος Vlaams Belang (Φλαμανδικό Συμφέρον) φρόντισε να δείξει τη συμπαράστασή του στην Ελλάδα και με μια συμβολική κίνηση: άνοιξε μια ελληνική σημαία μέσα στην αίθουσα του βελγικού Κοινοβουλίου και όπως ο ίδιος ανέφερε, η ΕΕ οφείλει να σταματήσει να υποκύπτει στον εκβιασμό του Ερντογάν και να σταματήσει να του στέλνει χρήματα. Δείτε την ομιλία και την συμβολική ενέργεια του Βέλγου βουλευτή:

«Είναι καιρός να σταματήσουμε τη ροή δισεκατομμυρίων στην Τουρκία και να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα χρήματα για να εξασφαλίσουμε τα σύνορά μας και να υποστηρίξουμε τους Έλληνες στον αγώνα τους ενάντια στην παράνομη μετανάστευση!», σχολίασε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook.

pontos