27/01/2021

Αφαίρεσαν τα μάτια του σκύλου τους αντί για θεραπεία και μετά την επέμβαση τον εγκατέλειψαν

Οι ιδιοκτήτες του Λούις επέλεξαν να αφαιρέσουν με επέμβαση τα μάτια του αντί να θεραπεύσουν την μόλυνση που εμφάνισε και μετά τον εγκατέλειψαν επειδή δεν μπορούσαν με τυφλό σκύλο

 

Ο Λούις, ένας σκύλος 3 ετών, μίξη λαμπραντόρ και ποιμενικού, κατέληξε στο καταφύγιο ζώων Helen Woodward Animal Center, στη Σάντα Φε της Καλιφόρνια, πριν από ένα μήνα όταν τον εγκατέλειψαν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του.

Όταν έφτασε, κλήθηκε να διαχειριστεί πολλές αλλαγές. Στο προηγούμενο σπίτι του, ο Λούις έπαθε μια μόλυνση στα μάτια. Σε μια περίπτωση «ανόμοια με ό,τι είχαν δει» μέχρι τότε στο καταφύγιο, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, ο ιδιοκτήτης του σκύλου επέλεξε να αφαιρέσει τα μάτια του Λούις στις αρχές Δεκεμβρίου αντί να πληρώσει για την θεραπεία της πάθησης.

Μετά την επέμβαση, ο Λούις επέστρεψε σπίτι και προσπάθησε να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή χωρίς μάτια, με τους ιδιοκτήτες του ωστόσο να επιδεικνύουν ελάχιστη προσαρμοστικότητα. Λίγο μετά την επέμβαση εγκαταλείφθηκε σε ένα χώρο φύλαξης αδέσποτων επειδή τελικά οι ιδιοκτήτες του δεν μπορούσαν να συνηθίσουν τη ζωή με ένα τυφλό κατοικίδιο. Συνεργάτης του Helen Woodward πήρε τον Λούις από εκεί και τον έφερε στο καταφύγιο.

Ο Λούις έφτασε στο καταφύγιο έχοντας μόλις τυφλωθεί, στενοχωρημένος και πολύ αγχωμένος, όντας σε ένα εντελώς καινούργιο μέρος. Κατόπιν ιατρικού ελέγχου διαπιστώθηκε επίσης πως είχε παλαιότερα τραύματα, που δεν είχαν γιατρευτεί, τα οποία πιθανότατα προκλήθηκαν επειδή τον χτύπησε αυτοκίνητο.

HELEN WOODWARD ANIMAL CENTER
HELEN WOODWARD ANIMAL CENTER

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό όσοι σκέφτονται να πάρουν ένα κατοικίδιο να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν με αυτά τα ζώα», τόνισε η υπεύθυνη υιοθεσιών του Helen Woodward Animal Center. «Όταν ο κόσμος παίρνει δωρεάν κάποιο ζώο, δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί πως τα κατοικίδια έρχονται μαζί με ευθύνες και μηνιαία έξοδα για την φροντίδα τους, μεταξύ άλλων ιατρική περίθαλψη. Αντιθέτως, όλα αυτά τα ζώα δείχνουν στους ιδιοκτήτες τους απαράμιλλη αγάπη. Στην επιστρέφουν δεκαπλάσια. Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις να τα μεταχειρίζονται όπως τον Λούις», πρόσθεσε.

Το καταφύγιο έβαλε τον Λούις πολύ γρήγορα σε ανάδοχους ιδιοκτήτες, όπου πλέον έχει αρχίσει να προσαρμόζεται στη νέα του ζωή χάρη στην στήριξη που δέχεται, οπότε το μόνο που χρειάζεται για ξεκινήσει ένα καινούργιο κεφάλαιο είναι να βρεθεί μια ιδανική οικογένεια, κάτι που προσπαθεί να κάνει το καταφύγιο.

HELEN WOODWARD ANIMAL CENTER

Ωστόσο οι νέοι του ιδιοκτήτες θα πρέπει να μένουν σε σπίτι χωρίς δεύτερο όροφο και ιδανικά να εργάζονται από το σπίτι. «Χρειάζεται μια οικογένεια με υπομονή και ειδική φροντίδα ενώ μαθαίνει πώς να κυκλοφορεί σε ένα καινούργιο σπίτι», εξηγεί το καταφύγιο.

«Ο Λούις είναι μοναδικός. Πραγματικά υπέφερε στα χέρια των πρώην ιδιοκτητών του αλλά δεν δείχνει την παραμικρή κακία απέναντι στους ανθρώπους. Είναι έτοιμος να αγαπήσει την τέλεια οικογένεια και οπωσδήποτε του αξίζει μια τέτοια», σημειώνει το καταφύγιο, που προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση, τροφή και λιχουδιές σε όποιον τελικά τον υιοθετήσει.

lifo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *