30/11/2020

Αυτό το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης για τους ηλικιωμένους βοηθά στην καταπολέμηση της μοναξιάς

Αυτό το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης για τους ηλικιωμένους βοηθά στην καταπολέμηση της μοναξιάς (Βίντεο)

Όλοι, σε κάποιο σημείο της ζωής τους, βιώνουν συναισθήματα μοναξιάς . Για μερικούς ανθρώπους, ωστόσο, η μοναξιά είναι καθημερινή πραγματικότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το ηλικιωμένο τμήμα του πληθυσμού μας.

Πολλοί ηλικιωμένοι ζουν μόνοι τους επειδή ο σύζυγός τους έχει πεθάνει και τα παιδιά τους έχουν μετακομίσει όλα, αφήνοντάς τα να μένουν μόνοι κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι φυσικές αναπηρίες και η έλλειψη κινητικότητας δυσκολεύουν επίσης να βγουν έξω, έτσι συχνά καταλήγουν να μένουν μόνοι στο σπίτι  Η οικογενειακή κατάσταση, η κατάσταση της υγείας, το εισόδημα, τα επίπεδα κοινωνικής δραστηριότητας και η αίσθηση της κοινωνικής εκπλήρωσης έχουν βρεθεί ότι προβλέπουν με ακρίβεια αν ένας ηλικιωμένος ενήλικας αισθάνεται μοναχικός .

Ένας ανώτερος κοινωνικός σύλλογος

Τα αδέλφια Simon Casson και Annie Bowden ήθελαν να βοηθήσουν την μοναχική μητέρα τους, οπότε διοργάνωσαν ένα πάρτι τσαγιού και κάλεσαν τους φίλους της, όλοι τους ήταν στη δεκαετία του ογδόντα και τη δεκαετία του ’90. Το πρώτο πάρτι ήταν τόσο επιτυχημένο που αποφάσισαν να αρχίσουν να προσκαλούν ηλικιωμένους από όλη την γειτονιά και γεννήθηκε το ” Posh Club “. Σήμερα, υπάρχουν πέντε μεγάλες τοποθεσίες σε ολόκληρο το Λονδίνο .

Αυτό δεν είναι το μέσο πάρτυ τσαγιού σας – οι λέσχες της Τρίτης λαμβάνουν πάνω από εκατό επισκέπτες σε οποιαδήποτε από τις εκδηλώσεις τους καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους και οι εορτασμοί δεν είναι τίποτε άλλο παρά ωραίοι. Όταν ο Elvise, ο Conrad Hamilton, ξεκίνησε να παίζει εκεί, δεν είχε ιδέα για το τι ήταν.

Περιγραφόμενο ως “λαμπερό καμπαρέ για τους ηλικιωμένους”, η ατμόσφαιρα στο Posh Club δεν είναι τόσο διαφορετική από αυτό που μπορείτε να βρείτε σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης για τους νέους. Με μόλις πέντε δολάρια ανά άτομο, οι παρευρισκόμενοι παίρνουν τσάι, γλυκά, σάντουιτς και πρωταθλήματα για να τα τροφοδοτήσουν μέσω ενός απογεύματος ζωντανής μουσικής και ενεργητικού χορού 

Και όταν λένε ενεργητικές, εννοούν ενεργητικές. Κάποτε έπρεπε να καλέσουν ένα ασθενοφόρο για μια γυναίκα που είχε τόσο πολύ διασκεδάσει  που ξέχασε να πάρει το καθημερινό της φάρμακο.

Εθελοντές όλων των ηλικιών

Ο κύριος σκοπός της λέσχης, φυσικά, είναι να προσφέρει την ευκαιρία για διασκέδαση και ζωντανή κοινωνική αλληλεπίδραση με έναν πληθυσμό που συχνά δεν συμμετέχει σε τέτοιες εκδηλώσεις. Υπάρχει, ωστόσο, ένα δευτερεύον όφελος. Οι εθελοντές του συλλόγου είναι όλων των ηλικιών και προέρχονται από κάθε υπόβαθρο, γεγονός που επιτρέπει την κοινωνική αλληλεπίδραση μεταξύ των γενεών.

Αντιμετώπιση της μοναξιάς Μια Disco κάθε φορά
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα , “Το Posh Club δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους ηλικιωμένους να ξεφύγουν και να διασκεδάσουν. Πρόκειται για μια υπηρεσία των ηλικιωμένων που μεταμφιέζεται ως υψηλό τσάι στο Ritz, ειδικά σχεδιασμένο για να φτάσει τους ηλικιωμένους που μπορεί να αγωνίζονται να παραμείνουν δραστήριοι και να τους κρατούν κοντά στην καρδιά της κοινότητας ». 

Τώρα έχουν φιλοξενήσει πάνω από διακόσιες εκδηλώσεις σε όλο το Λονδίνο και τα οφέλη είναι αναρίθμητα.

Ο πατέρας Niall Weir, ο πρύτανης στην εκκλησία του Αγίου Παύλου, που φιλοξενεί μερικά από τα γεγονότα, είναι ένας φωνητικός υποστηρικτής του οργανισμού.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι η απομόνωση των ηλικιωμένων. Το Posh Club  τοαντιμετωπίζει αυτό εξαιρετικά. Παρέχει στους επισκέπτες του όλα όσα χρειάζονται για την ανθρώπινη ευχαρίστηση: σύνδεση, γέλιο, σωματική δραστηριότητα . Οι επιπτώσεις που έχει στη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας είναι εξαιρετικές.

 

Πηγή:theheartysoul