08/03/2021

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η στιβάδα του όζοντος ανακτάται αργά

Σύμφωνα με αυτούς τους ειδικούς, επιβεβαιώνουν ότι η στιβάδα του όζοντος του πλανήτη Γη ανακάμπτει αργά.

Αυτό είναι σωστό, το στρώμα του όζοντος έχει ανακάμψει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν και πολλά τρέχοντα μέσα δημοσιεύουν αυτή την είδηση ​​σαν να ήταν τρέχουσα και δεν είναι τόσο τρέχουσα όσο αναφέρουν. Αυτή η έκδοση για πρώτη φορά την είδαμε ήταν τον Σεπτέμβριο του 2019 στα ΜΜΕ ElTiempo.es .

Αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σήμερα, σε ολόκληρο τον κόσμο, ως αποτέλεσμα αυτής της πανδημίας, είναι στο σπίτι και αρχίζει να βελτιώνει τον πλανήτη μας, επειδή δεν βγαίνουμε απ ‘ευθείας, δεν χρησιμοποιούμε τόσα μέσα μαζικής μεταφοράς ή δικά μας αυτοκίνητα για να κινηθούμε και να πιστέψουμε ή όχι είναι πολύ ωφέλιμο για τον πλανήτη Γη.

Αυτή η έρευνα που διεξήχθη από επιστήμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξε ότι οι παραλλαγές έχουν σταματήσει και θα μπορούσαν να αντιστραφούν, επειδή ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ, που δημιουργήθηκε το 1987, άρχισε να περιορίζει τη χρήση αυτών των ουσιών που θα μπορούσαν να βλάψουν σοβαρά το στρώμα όζον.
Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κολοράντο και τον κύριο υπεύθυνο της ανάλυσης, το όνομα του οποίου είναι η Antará Banerjee, σχολιάζει ότι η συνθήκη “όχι μόνο έχει υποκινήσει την επούλωση του ίδιου στρώματος όζοντος, αλλά έχει επίσης διεγείρει άλλες πρόσφατες αλλαγές που παρατηρήθηκαν στα μοντέλα κυκλοφορίας του αέρα στο Νότιο Ημισφαίριο » . 

Με την έναρξη ισχύος του πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ που περιορίζει τη χρήση επιβλαβών για τη στιβάδα του όζοντος ουσιών, έχει ανακάμψει από τις αρχές του 2000, αν και είναι περίπου 1% έως 3% συνολικά από το ίδιο έτος που αναφέρθηκε.

“Αυτή η ίδια μελέτη έδειξε ότι η υπόθεση μας ότι η ανάκαμψη του όζοντος οδηγεί αυτές τις αλλαγές στις ατμοσφαιρικές κυκλοφορίες και δεν είναι απλή σύμπτωση”

 

yotengovoz.