28/11/2020

Αυτά τα γυάλινα ηλιακά κεραμίδια παράγουν ηλιακή θερμική ενέργεια

Αυτή η εφεύρεση όχι μόνο μειώνει το κόστος των τιμολογίων, αλλά και τη φροντίδα του πλανήτη.

Το SolTech Energy  είναι ένα σύστημα που παράγει καθαρή και βιώσιμη ενέργεια μέσω της ηλιακής θερμικής ενέργειας χρησιμοποιώντας πλακάκια από ηλιακή γυάλινη οροφή. Μια σουηδική καινοτομία με την οποία μπορεί να μειωθεί το κόστος θέρμανσης. Το μοναδικό σύστημα δημιουργείται με διαφανές γυαλί και εκτός από το ότι είναι χρήσιμο, δίνουν στις στέγες μια μοντέρνα εμφάνιση.

Η ενεργειακή απόδοση έχει γίνει μια ζωτικής σημασίας απαίτηση για τα σπίτια. Οι άνθρωποι στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις, επιτρέποντας στον πλανήτη να σωθεί.

Η ηλιακή θέρμανση είναι ένα παράδειγμα αυτού, καθώς αυτά τα κεραμίδια το κάνουν αποτελεσματικό και κομψό. Ένας τέλειος συνδυασμός τεχνολογίας και οικολογίας. Εκτός αυτού, δεν χρειάζονται έναν εντελώς λαμπερό ήλιο ή έναν καθαρό ουρανό για να λειτουργούν κανονικά.

Πώς λειτουργούν;

Είναι πολύ απλό και πολύ εύκολο να το καταλάβεις. Η βάση των κεραμιδιών δημιουργείται με μαύρο νάιλον, που απορροφά τη θερμότητα και μεταδίδει τον αέρα που κυκλοφορεί κάτω από τα κεραμίδια, και το θερμαίνει. Ο αέρας διοχετεύεται σε συσσωρευτή θερμότητας που χρησιμοποιείται για θέρμανση ή ζεστό νερό. Έτσι, τα κεραμίδια  θερμαίνουν το νερό, αλλά και το εσωτερικό του σπιτιού. Το σύστημα παράγει επίσης περίπου 350 kWh θερμότητας ανά τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με τον καιρό.

Τα ηλιακά κεραμίδια είναι κατασκευασμένα από γυαλί και ζυγίζουν τα ίδια με τα κοινά κεραμίδια από πηλό, επομένως δεν συνεπάγονται επιπλέον χρεώσεις στη δομή του κτιρίου. Το γυαλί είναι εύκολο να παραχθεί και να ανακυκλωθεί, η ωφέλιμη ζωή αυτών είναι επίσης ανώτερη από πηλό ή σκυρόδεμα. Έτσι είναι μια ακόμα επιλογή για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων την ίδια στιγμή.

Τα κεραμίδια είναι ενσωματωμένα στη δομή και παρέχουν μια σύγχρονη αισθητική σε οποιοδήποτε κτίριο, γεγονός που θα αποτρέψει την εγκατάσταση πιο εντατικών και λιγότερο αισθητικών συμβατικών ηλιακών συλλεκτών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντικατάσταση οποιασδήποτε οροφής, καλύμματος ή σκιάς οποιουδήποτε ανοικτού χώρου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για οικιακή όσο και για εμπορική χρήση.

Ένας ενδιαφέρον τρόπος για να εξοικονομήσετε ενέργεια.

Πηγή:enteratedealgo