15/04/2021

Αρχιτεκτονικό θαύμα: Μια γέφυρα μοναδική στον κόσμο χωρίζει το νερό στα δύο

ΒΙΝΤΕΟ

Βρίσκεται στην Ολλανδία και σου δίνει τη δυνατότητα να περάσεις μέσα από το νερό, ακριβώς όπως και ο Μωυσής, που της έδωσε το όνομά του.

 

Πού αλλού εκτός από τις λεγόμενες Κάτω Χώρες, που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, θα μπορούσε να είναι η λεγόμενη «Γέφυρα του Μωυσή»; Πρόκειται για μια κατασκευή μοναδική στον κόσμο, με την υπογραφή του γραφείου RO&AD Architecten που κάνει ένα αληθινό αρχιτεκτονικό θαύμα: χωρίζει το νερό στα δύο.

«Το φράγμα West Brabant Water Line προστατεύει μια σειρά από πόλεις και φρούρια στη νοτιοδυτική πλευρά της Ολλανδίας» γράφει στη λεζάντα μιας σχετικής ανάρτησης στο Instagram. Αυτή η γέφυρα εξασφαλίζει πρόσβαση στο φρούριο Fort de Roovere. Οι αρχιτέκτονες αποφάσισαν, σε πλήρη αντίθεση με άλλες, επιβλητικές γέφυρες του κόσμου, να μην την κάνουν απλά διακριτική, αλλά αόρατη.

Οι αρχιτέκτονες αποφάσισαν, σε πλήρη αντίθεση με άλλες, επιβλητικές γέφυρες του κόσμου, να μην την κάνουν απλά διακριτική, αλλά αόρατη.

Αποτελείται εξ ολοκλήρου από ξύλο αδιαβροχοποιημένο και ενσωματώνεται αρμονικά στο τοπίο. Τόσο αρμονικά, που εξ αποστάσεως δεν μπορείς καν να τη διακρίνεις. Όμως καθώς πλησιάζεις, αρχίζεις και βλέπεις μυστηριωδώς ανθρώπινα κεφάλια στην επιφάνεια του νερού, μέχρι που σου αποκαλύπτεται αυτό το μονοπάτι κάτω από την επιφάνειά του, που σου δίνει τη δυνατότητα να περπατήσεις μέσα από αυτό όπως ακριβώς και ο βιβλικός ήρωας που έδωσε στη γέφυρα το όνομά του.

Δείτε τη «Γέφυρα του Μωυσή» στην Ολλανδία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *