06/03/2021

Αρχιτέκτονας αναπαριστά το πώς θα φαινόταν αρκετά αρχαία τουριστικά σημεία σήμερα

Για να μας δώσει μια πολύ αξιόπιστη ιδέα για το πώς ήταν αυτά τα μέρη στο παρελθόν, η Budget Direct Travel Insurance συνεργάστηκε με την αρχιτέκτονα Jelena Popovic και μαζί παρήγαγαν ψηφιακές αποδόσεις που αναδημιουργούν μια σειρά από ιστορικούς χώρους στις πιο ένδοξες περιόδους τους. Εδώ μοιραζόμαστε 6 από τα πιο εκπληκτικά:

1. Η αρχαία πόλη της Ιερουσαλήμ.

Σήμερα:

Στην αρχαιότητα:

2. Το Nan Madol, γνωστό και ως «Βενετία του Ειρηνικού», που βρίσκεται στη Μικρονησία. Στο παρελθόν, αυτή η πόλη ήταν η πολιτική πρωτεύουσα της δυναστείας Saudeleur. Το όνομά του μπορεί να μεταφραστεί σε κάτι όπως το “διάστημα μεταξύ-μεσοδιάστημα” και αναφέρεται στο διάστημα μεταξύ τεχνητών νησιών.

Σήμερα:

Στην αρχαιότητα:

 

3. Οχυρά στην Καραϊβική πλευρά του Παναμά. Από το 1980, αυτές οι οχυρώσεις που έγιναν από τους Ισπανούς για την προστασία του τοπικού εμπορίου θεωρούνται Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Σήμερα:

Στην αρχαιότητα:

4. Η Παλμύρα, μια πόλη που βρίσκεται τώρα στο έδαφος της Συρίας, και που στο παρελθόν έπαιξε σημαντικό ρόλο ως στάση για τροχόσπιτα και εμπόρους που διασχίζουν την έρημο. 

Σήμερα:
Στην αρχαιότητα:

5. Ο Leptis Magna, μια σημαντική πόλη της αρχαίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, της οποίας τα ερείπια σήμερα ανήκουν στο έδαφος της Λιβύης, στη Βόρεια Αφρική. Σύμφωνα με πολλά αρχεία της εποχής, ήταν μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, κυρίως λόγω του αυτοκράτορα Σεπτίμιου Σεβήρου, ο οποίος είχε επενδύσει πολύ στην τοπική αρχιτεκτονική.

Σήμερα:

Στην αρχαιότητα:

 

6. Η Χάτρα, μια αρχαία πόλη που χτίστηκε από τη Σελευκιδική Αυτοκρατορία στα μέσα του 3ου αιώνα π.Χ. Γ., Βρίσκεται επί του παρόντος στο έδαφος του Ιράκ.

Σήμερα:

Στην αρχαιότητα:

 

enteratedealgo

Jelena Popovic