24/10/2020

Απρόοπτη συνάντηση! Λευκός καρχαρίας κυνήγησε ψαράδες στην Αυστραλία (Βίντεο)

Μία απρόοπτη συνάντηση είχαν δύο άντρες που αποφάσισαν να βγουν για ψάρεμα με την βάρκα τους 30 χιλιόμετρα από την ακτή στα ανοιχτά της Αυστραλίας. Ο Γκρέιντεν Σάρπ μαζί με τον πεθερό του βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά του Περθ στη δυτική Αυστραλία, όταν είδαν μία τεράστια σκιά να ακολουθεί το σκάφος τους. Οι δύο άντρες είχαν μόλις βγάλει από τη θάλασσα ένα μεγάλο ψάρι, το οποίο φαίνεται ότι είχε βάλει στο μάτι κι ένας από τους μεγαλύτερους θηρευτές των ωκεανών του πλανήτη, πιο συγκεκριμένα ένας εξάμετρος λευκός καρχαρίας.
H ξαφνική αυτή «επίσκεψη» και το μεγάλο μέγεθος του καρχαρία που ξεπερνούσε αυτό της μικρής βάρκας, έφεραν τον πανικό στους δύο άντρες οι οποίοι όμως κατάφεραν να απαθανατίσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα, τις κινήσεις του καρχαρία.

Όπως ανέφερε ο Σαρπ μιλώντας σε τοπικό μέσο ενημέρωσης του Περθ, αφού ο καρχαρίας ήταν επίμονος και έμοιαζε να έχει βάλει στο στόχαστρο τη βάρκα και το περιεχόμενό της, οι δύο ψαράδες αναγκάστηκαν να τον «δωροδοκήσουν» με όσα ψάρια είχαν καταφέρει να πιάσουν μέχρι εκείνη τη στιγμή, και αμέσως αποφάσισαν να τελειώσουν το αλιευτικό τους ταξίδι και να επιστρέψουν με ασφάλεια στη κοντινότερη στεριά.

Ο Γκρέιντεν Σάρπ, 31 ετών, εκτιμά ότι το μήκος του καρχαρία ήταν πάνω από το μισό μέγεθος του σκάφους, ή 16 έως 18 πόδια. Ήταν πιο δύσκολο να μαντέψουμε το βάρος γιατί δεν είχαμε τίποτα να το συγκρίνουμε, αλλά ήταν πιθανώς περίπου 2.000 κιλά , είπε ο Crilly.

 

extremomundial.