19/01/2021

Απίστευτο: Υπάρχει δέντρο που παράγει 40 διαφορετικούς καρπούς! (βίντεο)

Υπάρχει δέντρο που παράγει 40 διαφορετικούς καρπούς! (βίντεο) Όσο κι αν έχουμε ερευνήσει το φυσικό περιβάλλον που ζούμε, συνεχώς εμφανίζονται νέες πληροφορίες γι’ αυτό που κανείς δεν τις περίμενε!

 

Η φύση είναι μοναδική. Από μόνη της είναι ικανή να δημιουργήσει τα πιο μοναδικά πλάσματα και τα πιο μοναδικά θεάματα! Η χλωρίδα και η πανίδα αυτού του πλανήτη, θα μας αφήνει πάντα έκπληκτους. Όσο κι αν έχουμε ερευνήσει το φυσικό περιβάλλον που ζούμε, συνεχώς εμφανίζονται νέες πληροφορίες γι’ αυτό που κανείς δεν τις περίμενε!

Ο άνθρωπος, πολλές φορές λειτουργεί παρεμβατικά όσων αφορά την φύση. Πιστεύουμε μάλιστα, ότι τουλάχιστον στο παρόν, όλη του η ύπαρξη είναι παρεμβατική, προς τον πλανήτη που τον φιλοξενεί. Μέσα σε όλες αυτές τις παρεμβάσεις όμως, υπάρχουν και μερικές που δεν είναι τοσο αρνητικές.

Απίστευτο: Υπάρχει δέντρο που παράγει 40 διαφορετικούς καρπούς! (βίντεο)

Μία από αυτές τις ανθρώπινες παρεμβάσεις λοιπόν είναι και το μπόλιασμα. Για όποιον δεν γνωρίζει, με το μπόλιασμα ένας άνθρωπος είναι σε θέση να αλλάξει τον καρπό που παράγει από την φύση του ένα δέντρο.

Για παράδειγμα, αν ένα άγριο δέντρο δεν παράγει κανέναν καρπό, μέσα από τη διαδικασία του μπολιάσματος, μπορούμε να το κάνουμε να παράγει οποιοδήποτε καρπό επιθυμούμε. Επίσης, μπορεί να έχουμε στον κήπο μας ένα δέντρο που παράγει καρπούς που δεν μας αρέσουν.

Μπορούμε μέσα από τη διαδικασία του μπολιάσματος, να το κάνουμε να παράγει τον καρπό που μας ενδιαφέρει να καλλιεργήσουμε. Είναι μια διαδικασία που ο άνθρωπος την ακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια και δεν επηρεάζει αρνητικά την φύση.

Οι καρποί που βγαίνουν από τα μπολιασμένα δέντρα δεν είναι…γενετικά τροποποιημένοι. Είναι φυσικοί καρποί, που θα παίρναμε έτσι και αλλιώς, από ένα δέντρο που από την φύση του θα τους παρήγαγε. Μέχρι τώρα λοιπόν ξέραμε, ότι μπολιάζουμε ένα δέντρο για να παράγει έναν συγκεκριμένο καρπό.

Φαίνεται όμως πως ένα δέντρο σύμφωνα με την δική μας παρέμβαση, μπορεί να παράγει μέχρι και 40 καρπούς! Καλά διαβάσατε! 40 καρπούς μόνο ένα δέντρο. Και μάλιστα, 40 διαφορετικούς καρπούς μεταξύ τους! Αυτό φαίνεται πως έγινε με ένα δέντρο το οποίο μπολιάστηκε από τον Σαμ Βαν Ακεν.

Η είδηση κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και φυσικά έγινε viral. Άλλωστε, δεν διαβάζεις τέτοιες ειδήσεις καθημερινά! Εμείς νομίζουμε, ότι δεν έχουμε ξανά διαβάσει κάτι παρόμοιο.

Υπάρχει ένα δέντρο σε αυτόν τον πλανήτη, που μπορεί και παράγει 40 διαφορετικά είδη καρπών! Αυτό το παράξενο φαινόμενο, δεν έγινε από μόνο του. Το κατόρθωσε ο Σαμ Βαν Ακεν ο οποίος είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Syracuse University.

Ο καθηγητής λοιπόν, αποφάσισε να μπολιάζει το δέντρο για πολλά χρόνια με διαφορετικά είδη καρπών. Μπόλιαζε διάφορα σημεία του δέντρου με διαφορετικούς καρπούς κι έτσι σήμερα το δέντρο είναι σε θέση να παράξει, 40 διαφορετικά είδη φρούτων!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής δεν φαίνεται πως προτίθενται να σταματήσει εδώ. Το μπόλιασμα συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Η είδηση έγινε viral και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο γρήγορα. Μάλιστα στο Youtube βρήκαμε ένα βίντεο το οποίο ανέβηκε από το επίσημο κανάλι του National Geographic και κάνει λόγο σε αυτό το περίεργο περιστατικό.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

 

Πηγή: daddy-cool