18/01/2021

Αντί να χρησιμοποιήσει ένα πραγματικό χαλί, αυτή η καλλιτέχνης αποφάσισε να χαράξει ένα μόνιμα ,σε ένα δρύινο δάπεδο

«Η ομορφιά είναι στο μάτι του θεατή» – αυτό πιθανώς ενσαρκώνει τέλεια ολόκληρη την ιδέα πίσω από την τέχνη .

 

Οι άνθρωποι συνηθίζουν να τοποθετηθούν τα χαλιά στο πάτωμα, αλλά αυτός ο Ισπανός καλλιτέχνης εξέπληξε τον κόσμο με ένα χαλί που είναι σκαλισμένος σε αυτό.

Το χαλί δημιουργήθηκε από την Selva Aparicio από την Ισπανία. Εργάζεται μεταξύ πόλεων και ηπείρων, από την Ισπανία, όπου γεννήθηκε, έως τις ΗΠΑ. Έχει μια λίστα με εκθέσεις και η Newcity Art μάλιστα την ονόμασε ως μία από τις Breakout Artists του 2020.

Η φύση ήταν μια εξαιρετική έμπνευση για τη δημιουργική της διαδικασία, έτσι το χαλί λαξεύτηκε στο δρύινο δάπεδο

Η Aparicio αντλεί έμπνευση από τη φύση, καθώς και απο τη σχέση μεταξύ ζωής και θανάτου. Αυτό διασφαλίζει ότι τα έργα της έχουν τόσο άμεσο αντίκτυπο όσο και βαθύτερο νόημα. Σύμφωνα με αυτήν, το χαλί που χαράσσεται στο δρύινο δάπεδο ονομάζεται “Παιδικές Αναμνήσεις” και δημιουργήθηκε το 2017. Δήλωσε ότι το έργο τέχνης ήταν “κάλυψη και έκθεση, τραύμα και μαρτυρία”

Οι χρήστες στο διαδίκτυο ερωτεύτηκαν τον λεπτομερή σχεδιασμό και την εντυπωσιακή ικανότητα που “δείχνει” το χαλί

Το χαλί είναι σίγουρα εντυπωσιακό, με τους ανθρώπους στο Facebook να το επαινούν για τις λεπτομέρειες και το εύρος του. Χιλιάδες άνθρωποι μοιράστηκαν την ανάρτηση, ξεκινώντας μια “πλημμύρα” υποστήριξης για την καλλιτέχνη – πραγματικά αληθινή απόδειξη ότι η τέχνη, σε όλες τις μορφές της, έχει έναν τρόπο να επηρεάζει τις μάζες.

Η δημιουργικότητα δεν γνωρίζει όρια, όπως απεικονίζει το σκαλιστό χαλί.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *