25/01/2021

Ανακυκλώνουν σακούλες μίας χρήσης για να κάνουν υπνόσακους για τους άστεγους

Η μόνη γλώσσα που όλοι καταλαβαίνουν ταυτόχρονα είναι η καλοσύνη. Για αυτές τις εργαζόμενες κυρίες από το Nanaimo, Βρετανική Κολομβία, τον Καναδά, φροντίζοντας τους άστεγους είναι ο τέλειος τρόπος …

Για αυτές τις εργαζόμενες κυρίες από το Nanaimo της Βρετανικής Κολομβίας του Καναδά, φροντίζοντας τους άστεγους είναι ο τέλειος τρόπος να περάσουν τα χρυσά χρόνια τους ως Nanaimo Harbor City Seniors. Χρησιμοποιούν πλαστικές σακούλες μιας χρήσης, οι οποίες διαφορετικά θα ρίχνονταν στα σκουπίδια, κατασκευάζουν αδιάβροχες τσάντες και κουβέρτες ύπνου για τους άστεγους  .

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να δώσουν πίσω στην κοινωνία, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη μείωση των πλαστικών αποβλήτων στο περιβάλλον τους. Είναι πολύ καλύτερο αν το πλαστικό είναι ανακυκλωμένο σε ένα υπνόσακο για κάποιον που το χρειάζεται, αντί να καταλήξει να ρυπαίνει το περιβάλλον μέσα σε ωκεανό ή χώρο υγειονομικής ταφής κάπου ή, χειρότερα, κολλημένο στο λαιμό ενός ζώου ή τυλιγμένο γύρω από το λαιμό του.

Τα χαλάκια είναι πλεκτά για να είναι μακρά, ζεστά και άνετα για όποιον τα χρησιμοποιεί. Δεδομένου ότι δεν μπορούν προσωπικά να βγάλουν κάθε άστεγο από τους δρόμους, αυτές οι κυρίες θα κάνουν το καλύτερό τους για να τους κρατήσουν άνετους. Εάν αυτό δεν είναι πραγματικός αλτρουισμός, τότε δεν ξέρουμε τι είναι.

Πώς το κάνουν αυτό;

Το εκπληκτικό βίντεο μοιράστηκε η Shaw TV Nanaimo στο YouTube  . Οι υπέροχες κυρίες που αποκαλούνταν ” The Ladies Bag ” μπορούν να δουν να δουλεύουν σε βασικά αντικείμενα όπως ανθεκτικές τσάντες και ισχυρά amts.

Μία από τις κυρίες εξήγησε πώς έμαθαν την τεχνική. “Έλαβα την ιδέα από το διαδίκτυο. Κάποιες κυρίες στην Αυστραλία άρχισαν να το κάνουν και νομίζω  ότι είναι ένα θαυμάσιο πράγμα. “

Αν γνωρίζετε ήδη πώς να δουλεύετε το βελονάκι, αυτό θα ήταν πολύ εύκολο για να το κάνετε. Ωστόσο, η crocheting είναι μια από τις πιο απλές δεξιότητες εκεί έξω και μπορεί να την μάθεις σε 5 λεπτά.

Χρειάζονται ΥΛΙΚΑ:

  • Δεκάδες πλαστικές σακούλες μιας χρήσης
  • Μεγάλο μέγεθος πλαστικό γάντζο για βελονάκι
  • Ένα ψαλίδι

Πηγή:theheartysoul