27/02/2021

Ανακαλύφθηκαν ελληνικοί τάφοι στις ακτές της Μεσογείου της Αιγύπτου

https://www.facebook.com/luxortimesmagazine/

Η νέα ανακάλυψη έφερε στη ζωή εκπληκτικούς θησαυρούς, ανάμεσα σε αυτούς, νομίσματα που απεικονίζουν τη βασίλισσα Κλεοπάτρα VIII

 

Η κοινή αιγυπτιακή και Δομινικανή αρχαιολογική αποστολή του Πανεπιστημίου του Σάντο Ντομίνγκο πρόσφατα αποκάλυψε 16 τάφους τάφους κοντά στην Αλεξάνδρεια από την Ελληνορωμαϊκή εποχή.

Η αποστολή, την οποία διευθύνει ο Δρ Kathleen Martinez, εστιάζει το έργο της στον χώρο του Ναού του Taposiris Magna.

Το Taposiris Magna βρίσκεται δυτικά της πόλης της Αλεξάνδρειας, στις ακτές της Μεσογείου. Σύμφωνα με τους Luxor Times , η αποστολή αποκάλυψε πρόσφατα μια σειρά από μούμιες. Οι μούμιες, που βρέθηκαν σε κακή κατάσταση συντήρησης, χρονολογούνται από την ελληνορωμαϊκή εποχή της Αιγύπτου.

Ανακαλύφθηκαν οι πιο σημαντικοί τάφοι

Σύμφωνα με τον Δρ. Kathleen Martinez, ένα από τα πιο κρίσιμα από αυτά τα σημαντικά ευρήματα είναι δύο μούμιες “που διατηρούσαν τα ερείπια κυλίνδρων και τμημάτων του χαρτονιού.”

Η πρώτη μούμια βρέθηκε με λείψανα «επιχρυσωμένη και φέρει επιχρυσωμένες διακοσμήσεις που δείχνουν στον θεό Όσιρις»

Ο Osiris είναι ο ισχυρός και διάσημος αιγυπτιακός θεός της γονιμότητας, της γεωργίας, της μετά θάνατον ζωής, των νεκρών, της ανάστασης, της ζωής και της βλάστησης.

Η δεύτερη μούμια που ανακαλύφθηκε φαίνεται να εξακολουθεί να φορά ένα όμορφο στέμμα, το οποίο είναι διακοσμημένο με κέρατα, και ένα φίδι στο μέτωπο που πιθανότατα είναι κόμπρα.

Ένα επιπλέον σύμβολο, αυτό του θεού Horus, βρέθηκε στο στήθος μιας από τις μούμιες. Το σύμβολο ενσωματώθηκε σε μια διακόσμηση που αντιπροσώπευε ένα μεγάλο κολιέ από το οποίο κρέμεται ένα κεφάλι γερακιού.

Ο Δρ Khaled Abo El Hamd, Γενικός Διευθυντής των Αρχαιοτήτων της Αλεξάνδρειας, είπε στους Αιγύπτιους δημοσιογράφους «κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν η αποστολή ανακάλυψε μια σειρά από αρχαιολογικές ανακαλύψεις, οι σημαντικότερες από τις οποίες είναι μια μάσκα κηδείας για μια γυναίκα, οκτώ χρυσές νιφάδες που αντιπροσωπεύουν την φύλλα χρυσού στεφανιού και οκτώ μάσκες μαρμάρου που χρονολογούνται από την ελληνική και τη ρωμαϊκή εποχή. “

Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος πρόσθεσε επίσης ότι αυτές οι μάσκες «δείχνουν υψηλή χειροτεχνία στη γλυπτική και την απεικόνιση των χαρακτηριστικών των ιδιοκτητών της».

Ανακαλύφθηκαν αντικείμενα στην ίδια περιοχή

Κατά την τελευταία δεκαετία, η κοινή αρχαιολογική και αιγυπτιακή αποστολή του Πανεπιστημίου του Σάντο Ντομίνγκο έχει ανακαλύψει πολλά σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα. Αυτές οι ανακαλύψεις έχουν αλλάξει εντελώς την αντίληψη που είχαν οι αρχαιολόγοι για τον Ναό της Taposiris Magna.

Μεταξύ των πιο σημαντικών ανακαλύψεων στην περιοχή τα τελευταία χρόνια ήταν πολλά νομίσματα που απεικονίζουν τη Βασίλισσα Κλεοπάτρα VII που βρέθηκαν μέσα στα τείχη του ναού.

Επιπλέον, τμήματα και κομμάτια αγαλμάτων και χώρων ναών που βρέθηκαν αποκάλυψαν ότι ο βασιλιάς Πτολεμαίος IV ήταν ο μονάρχης που έφτιαξε πραγματικά αυτόν τον εντυπωσιακό ναό.

world.greekreporter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *