28/10/2020

Αμοργός: Το πανέμορφο νησί που θεωρείται ένα από τα πιο πολύχρωμα μέρη της Ευρώπης

Ένας πίνακας ζωγραφικής που είναι αδύνατον να μετρήσεις τις αποχρώσεις

Όποιος την επισκεφτεί θα καταλάβει αμέσως γιατί η ταινία «Απέραντο Γαλάζιο» γυρίστηκε εδώ.

Το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων, απέχει 136 ναυτικά μίλια απ’ τον Πειραιά και το μήκος των ακτών του φτάνει τα 112 χλμ. Απ’ τη μια η άγρια γοητεία των ορεινών όγκων του κι απ’ την άλλη οι καταπράσινες κοιλάδες του, συνθέτουν μια απίστευτη ομορφιά.

By imagIN.gr photography shutterstock

 

Μια ομορφιά που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη χάρη στα χρωματιστά παράθυρα και πόρτες των σπιτιών που μαζί με τα λουλούδια στις γλάστρες συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό.

By Kite_rin shutterstock_

 

Έναν πίνακα ζωγραφικής που είναι αδύνατον να μετρήσεις τις αποχρώσεις.

By imagIN.gr photography shutterstock

 

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο που η Αμοργός πάντα βρίσκει μια θέση ανάμεσα στις λίστες γνωστών ταξιδιωτικών περιοδικών με τα πιο πολύχρωμα μέρη της Ευρώπης.

By imagIN.gr photography shutterstock

Η παράδοση λέει ότι το νησί οφείλει το όνομα του στο σπάνιο θεραπευτικό βότανο τη λινοκαλάμη, που φύεται στις πλαγιές των ορεινών όγκων του νησιού.

moniek58

 

Τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν στις τρεις αρχαίες πόλεις του νησιού, Αρκεσίνη, Αιγιάλη και Μινώα, που ιδρύθηκε από τους Κρήτες, χρονολογούνται από την πρωτοκυκλαδική εποχή και μαρτυρούν τη μακρά της ιστορία, ενώ η ήπια τουριστική ανάπτυξη επιτρέπει στο νησί να διατηρεί το παραδοσιακό κυκλαδίτικό του χρώμα.

By imagIN.gr photography shutterstock

 

Η Χώρα χτισμένη στο κέντρο του νησιού ανάμεσα σε μικρούς λόφους αποτελεί για πολλούς την ομορφότερη χώρα την Κυκλάδων.

Photo by Fabien Bazanegue

 

Τα μικρά κατάλευκα σοκάκια της, τα στολισμένα με ανθισμένες βουκαμβίλιες παραδοσιακής κυκλαδικής αρχιτεκτονικής σπίτια της, τα παραδοσιακά καφενεία αλλά και οι σκιερές πλατείες της προσκαλούν τον επισκέπτη να αφεθεί στη μαγεία της.

By boivin nicolas shutterstock

Δείτε το πολύ όμορφο βίντεο του χρήστη fatcutproductions

Πηγή: dinfo