28/02/2021

Αισθανόμαστε περισσότερη ενσυναίσθηση για τα κατοικίδια ζώα παρά για τους ανθρώπους, λέει η επιστήμη

Αναμφίβολα ένα κουτάβι είναι σε θέση να κλέψει τις καρδιές μας σε αδιανόητα επίπεδα

Ένα κατοικίδιο είναι σε θέση να κλέψει την καρδιά μας σε απίστευτα επίπεδα ??

Σίγουρα γνωρίζετε κάποιον που συνήθως συμπάσχει πολύ περισσότερο με τα ζώα απ ‘ό, τι με άλλους ανθρώπους, αυτό είναι πιο συνηθισμένο από ό, τι νομίζετε και αυτό ανακοινώθηκε από έρευνα του Πανεπιστημίου των Βορειοανατολικών, οι οποίες αφιερώθηκαν να εμβαθύνουν τους λόγους για τους οποίους αισθανόμαστε περισσότερη συμπόνια για σκύλους ή γάτες σε αντίθεση με ό, τι συμβαίνει με τους άλλους ανθρώπους.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε από το περιοδικό Society and Animals, προσπάθησε να κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους κάποιοι τείνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για τα κατοικίδια ζώα τους παρά για άλλους ανθρώπους. Κατά τη διάρκεια του πειράματος που πραγματοποίησαν ο Jack Levin και ο Arnold Arluke, ερευνήθηκε εάν η κακοποίηση ζώων προκάλεσε περισσότερη δυσφορία από τον άνθρωπο.

Σύμφωνα με την έρευνα, η ηλικία του θύματος έχει μεγάλη επιρροή στην απόφαση των συμμετεχόντων στη μελέτη. Αλλά επιπλέον οι ειδικοί εξέπληξαν την απάντηση ότι το είδος έπαιξε επίσης θεμελιώδη ρόλο στην αντίδραση της κατάχρησης.

Για να καταλήξουν σε αυτά τα συμπεράσματα, ελήφθησαν υπόψη 240 μαθητές, οι οποίοι εξέφρασαν την ενσυναίσθηση τους όταν εμφανίστηκαν ασυνήθιστες καταστάσεις, όπως ένας ενήλικας ή παιδί που χτυπήθηκε από ένα  μπέιζμπολ ή ένα ενήλικα σκυλί ή κουτάβι που υπέστη τις ίδιες καταχρήσεις Χρησιμοποίησαν ψεύτικα νέα.

Οι άνθρωποι που διαβάζουν τις ιστορίες του παιδιού, του κουταβιού ή του ενήλικου σκύλου ήταν πολύ πιο συμπονετικοί από εκείνους που διαβάζουν μόνο την ιστορία του ενήλικα.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος μπορεί να αισθάνεται περισσότερο αφοσιωμένος με τα ζώα που υποφέρουν από τον ίδιο ανθρώπινο πόνο. Ωστόσο, η αντίδραση μπορεί να αλλάξει όταν πρόκειται για ένα παιδί.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι θεωρούν τα σκυλιά πιο ευάλωτα ανεξάρτητα από την ηλικία, ενώ πιστεύουν ότι οι ενήλικοι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να προστατεύονται.

Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να κάνετε τους ανθρώπους να βλέπουν συνήθως τα σκυλιά ως μωρό ή απλά ένα άλλο μέλος της οικογένειας. Αλλά παρόλο που πολλοί άνθρωποι αγαπούν τα ζώα είναι επίσης αλήθεια ότι μερικοί άλλοι μπορεί να μην είναι τόσο ενθουσιασμένοι με αυτά τα είδη.

Πηγή:i24mujer