21/10/2020

Έχει αφιερωθεί σε αυτό: 92χρονος συνταξιούχος κτηνίατρος κατασκευάζει αμαξίδια για ανάπηρα σκυλάκια

Ο Λίνκλολν Παρκς φτιάχνει μόνος του αναπηρικά καροτσάκια για κατοικίδια τα τελευταία 60 χρόνια, δίνοντας τους πίσω την κινητική ανεξαρτησία.

Πολλά ζώα με κινητικές δυσκολίες μπορούν πλέον να ζήσουν μία καλύτερη, πιο ανεξάρτητη ζωή χάρη σε έναν 92χρονο συνταξιούχο κτηνίατρο, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στον σχεδιασμό και την κατασκευή αναπηρικών αμαξιδίων που τα βοηθάει να κινούνται πιο άρτια και σίγουρα πιο ελεύθερα.

Ο 92χρονος Λίνκολν Παρκς πλέον περνάει το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού χρόνου του, κάνοντας αυτό που αγαπά περισσότερο απ’οτιδήποτε άλλο στον κόσμο. Δίνοντας χαρά και δύναμη σε δεκάδες σκυλάκια που πάσχουν από κάποια αναπηρία. Έχοντας δουλέψει ως κτηνίατρος για πολλά χρόνια, ο Δρ. Παρκς ασχολείται για πάνω από 60 έτη με την κατασκευή χειροποίητων αμαξιδίων για ζώα με αναπηρία και το γεγονός ότι πλέον βρίσκεται στη σύνταξη δεν τον έχει σταματήσει από το να συνεχίσει να αφιερώνει τη ζωή του στα αγαπημένα του κατοικίδια. Αυτή τη στιγμή έχει δημιουργήσει το δικό του, αυτοσχέδιο εργαστήριο στο υπόγειο του σπιτιού του όπου κατασκευάζει αναπηρικές καρέκλες, ειδικά σχεδιασμένες για σκύλους.

Από την ημέρα που βγήκε σε σύνταξη ο Δρ. Παρκς περνάει ολόκληρη την ημέρα του (από νωρίς το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα) κλεισμένος στο εργαστήριο του.

Όλα ξεκίνησαν πολλά χρόνια πριν όταν ο Παρκς συνάντησε έναν άντρα, του οποίου ο σκύλος είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα τα πίσω ποδαράκια του είχαν πάψει να είναι λειτουργικά και έτσι ο Παρκς κατασκεύασε για εκείνον ένα αμαξίδιο με ρόδες που του επέτρεπε να κινείται μόνος του, δίνοντας του πίσω την κινητική ανεξαρτησία.

Το 1960 ο 92χρονος, σήμερα, Λίνκολν αποφάσισε να πάει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα ανοίγοντας το δικό του κατάστημα με αναπηρικά αμαξίδια για ζώα, τα οποία κατασκεύαζε μόνος του από την αρχή μέχρι το τέλος.

Έχοντας δουλέψει ως κτηνίατρος για πολλά χρόνια, ο Δρ. Παρκς ασχολείται για πάνω από 60 έτη με την κατασκευή χειροποίητων αμαξιδίων για ζώα με αναπηρία και το γεγονός ότι πλέον βρίσκεται στη σύνταξη δεν τον έχει σταματήσει από το να συνεχίσει να αφιερώνει τη ζωή του στα αγαπημένα του κατοικίδια.

Παρά το γεγονός ότι η κατασκευή των συγκεκριμένων αμαξιδίων ήταν το χόμπι του Παρκς, μία δραστηριότητα που κράτησε μέσα στα χρόνια παραπλεύρως με την επαγγελματικά του ιδιότητα ως χειρουργός-κτηνίατρος, με την πάροδο των ετών εξελίχθηκε στη μεγάλη αγάπη της ζωής του.

«Παίρνω μεγάλη χαρά από το να δίνω στα ζώα μία καλύτερα ζωή. Όταν τα βάζεις σε ένα αμαξίδιο όταν δεν μπορούν καλά-καλά να κινηθούν στον χώρο, αυτό τους δίνει ξανά την κινητική τους ελευθερία και βλέπεις την ψυχολογία τους να ανεβαίνει απότομα. Είναι σαν τα μικρά παιδιά την στιγμή που ανακαλύπτουν και αποκτούν την ανεξαρτησία τους».

Παρά το γεγονός ότι η κατασκευή των συγκεκριμένων αμαξιδίων ήταν το χόμπι του Παρκς, μία δραστηριότητα που κράτησε μέσα στα χρόνια παραπλεύρως με την επαγγελματικά του ιδιότητα ως χειρουργός-κτηνίατρος, με την πάροδο των ετών εξελίχθηκε στη μεγάλη αγάπη της ζωής του. 

Δείτε το βίντεο:

 

womantoc