09/03/2021

Έντουαρντ Μορντέικ ο άνθρωπος με τα δύο πρόσωπα

BINTEO

Έντουαρντ Μορντέικ ο άνθρωπος με τα δύο πρόσωπα.

Οι γενετικές διαταραχές μπορούν να ξεπεράσουν κάθε φαντασία..

 

Ο Έντουαρντ Μορντέικ (Edward Mordrake) ο άνθρωπος με τα δύο πρόσωπα. Η ιστορία του είναι απίστευτη και την ίδια ώρα τραγική.

Το 1985 η εφημερίδα «The Boston Post» δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Τα Θαύματα της Σύγχρονης Επιστήμης», με αναφορές που τεκμηριώνουν την ύπαρξη ανθρώπινων «τεράτων» που μέχρι σήμερα πίστευαν ότι είναι φανταστικά.

Οι “άνθρωποι τέρατα” που υποτίθεται ότι έχουν καταγραφεί από Βρετανούς επιστήμονες περιλαμβάνουν μια γοργόνα, ένα τρομακτικό «ανθρώπινο καβούρι» και τον ατυχές Έντουαρντ Μορντέικ , ο οποίος σύντομα θα γίνει ένας μύθος με διάρκεια.

Ο Έντουαρντ Μορντέικ έζησε το 19ο αιώνα στην Αγγλία και ήταν κληρονόμος μιας οικογένειας ευγενών αλλά ποτέ δεν διεκδίκησε τον τίτλο. Ήταν ένας έξυπνος λόγιος νέος, χαρισματικός μουσικός με υψηλό μορφωτικό επίπεδο.

Η δεξιά φωτογραφία είναι απο American Horror Story και στα αριστερά κέρινο ομοίωμα για το πως θα έμοιαζε. 

Ο Έντουαρντ Μορντέικ είχε γεννηθεί με το παρασιτικό του δίδυμο (fetus in fetu), δηλαδή είχε ένα επιπλέον πρόσωπο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, που δεν μπορούσε να δει, να μιλήσει ή να φάει, παρόλα αυτά όμως μπορούσε να γελάσει ή να κλάψει.

Το άλλο πρόσωπο ήταν η αδερφή του που όπως ισχυριζόταν ήταν όμορφη αλλά οργισμένη σαν διάβολος, χαμογελούσε με ικανοποίηση όταν ο Έντουαρντ έκλαιγε ή ήταν λυπημένος.

Το “διαβολικό” πρόσωπο ποτέ δεν κοιμόταν. Τις νύχτες όταν πήγαινε για ύπνο του ψιθύριζε με μίσος και γκρίνιαζε στον Έντουαρντ που δεν μπορούσε να ζήσει όπως ζούσε αυτή. Του ψιθύριζε στο μυαλό του πράγματα που μόνο στην κόλαση μπορούσες να τα ακούσεις και τον δελέαζε να εκτελέσει όλες τις απίστευτα κακές πράξεις οδηγώντας τον Έντουαρντ στην παράνοια.

Ζήτησε επανειλημμένα από τους γιατρούς να την αφαιρέσουν από το κεφάλι του και να την καταστρέψουν ακόμα και αν του κόστιζε την ζωή του αλλά κανένας γιατρός δεν το επιχειρούσε.

Για να ζήσει φυσιολογικά ο Έντουαρντ έμενε απομονωμένος και προτιμούσε να μην κυκλοφορεί δημόσια. Αρνιόταν ακόμα να τον επισκεφθούν και μέλη της οικογένειάς του.

Στα εικοσιτρία του χρόνια δεν άντεξε, ήρθε σε απόγνωση και αυτοκτόνησε δηλητηριάζοντας τον εαυτό του. Άφησε πίσω του ένα γράμμα που έγραφε ότι έπρεπε να καταστρέψουν το πρόσωπο γιατί φοβότανε ότι θα του ψιθυρίζει ακόμα και στον τάφο του… βασανίζοντας τον αιώνια!

Σύμφωνα με παράκλησή του, θάφτηκε σε ένα χώρο αποβλήτων, με μια γυμνή ταφόπλακα.

Ο Έντουαρντ Μορντέικ (Edward Mordrake) διαγνώστηκε από τους γιατρούς ως η σοβαρότερη περίπτωση παραμόρφωσης παρασιτικού διδύμου.

Πολλοί είναι αυτοί βέβαια που ισχυρίζονται πως το περιστατικό δεν ήταν πραγματικό και πιθανότατα δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα ως γεγονός απλά για να αυξήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Αν και με τα σημερινά ιατρικά δεδομένα αυτό είναι απίθανο μιας και τα παρασιτικά δίδυμα, είναι του ίδιου φύλου.

cyprusalive

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *