05/03/2021

Ένα γερμανικό τσίρκο είναι το πρώτο που χρησιμοποιεί εκπληκτικά 3D ολογράμματα αντί για πραγματικά ζώα

Προς το παρόν, οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι πολυάριθμες και ποικίλες, ιδιαίτερα στον τομέα της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης. Μπορούμε να βρούμε σχεδόν οποιαδήποτε εφεύρεση για να κάνουμε τη ζωή μας λίγο πιο άνετη και λιγότερο βαρετή.

Με αυτές τις τεχνολογικές εξελίξεις, δεν καταλαβαίνουμε πώς οι άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν τη διάθεση να πάνε σε συγκεκριμένους χώρους όπου ασχολούνται με ζώα που έχουν κακοποιηθεί πριν από μια παράσταση, αναφέρουμε τσίρκα και κάθε είδους τόπο που χρησιμοποιεί ζώα για να ευχαριστήσουν το ενδιαφέρον και την ψυχαγωγία των ανθρώπων .

Το τσίρκο Roncalli λειτουργεί από το 1976 αλλά αποφάσισε να σταματήσει να χρησιμοποιεί ζωντανά ζώα.
Πλέον ανάμεσα στους ακροβάτες και τους μάγους υπάρχουν και λαμπρές, γιγάντιες προβολές από ελέφαντες, άλογα και ψάρια.

Σε μία συνέντευξη σχετικά με την απόφαση του τσίρκου, η προϊστάμενη Katja Burkard είπε: ”

Θεωρώ το ολόγραμμα πολύ σύγχρονο, και ειδικά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ζώα είναι πολύ καλό. Κάποια από τα σκηνικά θα ήταν αδύνατον να τα φανταστεί κανείς τα παλιά χρόνια και έχουν μεταμορφωθεί άψογα στις σύγχρονες απαιτήσεις.”

Παρόλο που στα τσίρκα τα ζώα βρίσκονται σε πολύ κακές συνθήκες και ότι στην εκπαίδευση είναι κάτω από μεγάλη πίεση και κατάχρηση ζώων από τον προπονητή αν δεν κάνουν αυτό που θέλουν  θα τους χτυπήσει μέχρι να καταφέρουν να ξεπεράσουν την άγρια ​​πλευρά τους, οι άνθρωποι που αισθάνονται την ανάγκη να επισκεφθούν ένα από αυτά τα μέρη και να δώσουν χρήματα στους κακοποιούς.

Σήμερα δεν χρειαζόμαστε κανένα τσίρκο που να έχει ζώα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά τσίρκα στα οποία τα ζώα δεν είναι μια επιλογή, δεδομένου ότι οι εμφανίσεις τους βασίζονται στη σκληρή δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι για να εκπλήξουν τους θεατές τους. 

Ορισμένα τσίρκα και ζωολογικοί κήποι προσπαθούν να αλλάξουν την ιδέα πάνω στην οποία βασίστηκαν και πολλοί υπεύθυνοι αυτών των τόπων έχουν λάβει την απόφαση ότι αντί να έχουν ζώα κλειδωμένα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους, είχαν κάτι καινοτόμο να προσφέρουν σε όλους τους επισκέπτες. Δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι, αν και υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος, γίνονται ολοένα και περισσότερο ενήμεροι για την κατάχρηση των ζώων που συνήθως υπάρχει σε αυτά τα μέρη.

Για το λόγο αυτό, υπάρχουν πολλά τσίρκα που έχουν ήδη συνειδητοποιήσει αυτό το πρόβλημα και  ήθελαν να αναλάβουν δράση για το θέμα, γι ‘αυτό αποφάσισαν να μην κάνουν ποτέ παραστάσεις με τα ζώα.

Ένα σαφές παράδειγμα είναι ένα γερμανικό τσίρκο που ονομάζεται Circus Roncalli. Αυτό το τσίρκο αποφάσισε ότι δεν θέλησε να βασίσει τις παραστάσεις του στην κακοποίηση των ζώων, χάρη στις νέες τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες, δημιούργησαν νέες ιδέες για να προσφέρουν στους επισκέπτες έναν νέο τρόπο απολαυστικότητας των ζώων, αλλά κανένας από αυτούς δεν θα υπέστη ζημιά, κακομεταχείριση . Δεν είναι υπέροχο;

Πηγή:yotengovoz