30/10/2020

Ένα άσπρο δελφίνι εμφανίστηκε μετά από χρόνια εξαφάνισης.

Αυτό το απίστευτο δείγμα έχει εκπλήξει τους επιστήμονες και τους λάτρεις των ζώων.
Η εκπληκτική εμφάνιση ενός λευκού δελφινιού εξέπληξε αναμφισβήτητα τους ανθρώπους που βρίσκονταν στον κόλπο του Μοντερέι της Καλιφόρνια. Πολλοί επιστήμονες, φυσιολάτρες και λάτρεις των ζώων ενθουσιάστηκαν για να δουν αυτό το αλμπίνο δελφίνι.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή η παρατήρηση δεν είναι συχνή, ακριβώς όπως η γέννηση ενός πανέμορφου ροζ δελφινιού δεν ήταν συχνή πέρυσι. Πρέπει να σημειωθεί ότι η αλβινισμός είναι μια γενετική κατάσταση που αλλάζει το χρώμα του δέρματος και των ματιών, αλλά επηρεάζει και τους τρόπους ζωής του ζώου, περιπλέκοντας την επιβίωσή του.

Κάθε πλάσμα αλμπίνο και επίσης αυτό το δελφίνι υποφέρει, ως εκ τούτου, την επιδείνωση του οράματος και του συστήματος ανάκλησής του. Είναι επίσης πιο ευαίσθητα στο να έχουν ασθένειες στο δέρμα τους. 

Αυτό το δελφίνι παρατηρήθηκε από ένα σκάφος που ανήκει στο Blue Ocean Whale Watch, είναι αφιερωμένο σε περιηγήσεις για την παρατήρηση φαλαινών και άλλων υδρόβιων ζώων. Αυτό το νεαρό δελφίνι είναι μέρος του υποείδους που ονομάζεται Risso, που χαρακτηρίζεται από το να μην έχει το ρύγχος που έχουν  τα άλλα δελφίνια.

Θα μπορούσαμε να διαβεβαιώσουμε ότι μιλάμε για ένα παιδικό δελφίνι ηλικίας περίπου 3 ετών και βρίσκεται σε τέλεια υγεία.

Αυτό το συγκεκριμένο δείγμα αλβίνο έχει λευκό δέρμα και κόκκινα μάτια. Οι ειδικοί που κατάφεραν να τον εξετάσουν δήλωσαν ότι είναι απόλυτα υγιείς.

ilusionviajera