06/03/2021

Ένας λαμπερός ποδηλατόδρομος, προς τιμήν του καλλιτέχνη Van Gogh.

Είναι πραγματικά όμορφο..μια εικόνα,χίλιες λέξεις..
Ένα αφιέρωμα στον διάσημο εικαστικό καλλιτέχνη Vincent Van Gogh, αναδημιουργώντας το κλασικό του έργο “Night of Stars” σε ποδηλατόδρομο στην Ολλανδία. (φωτο & βίντεο)

Το διάσημο έργο “Night of Stars”, από τον καλλιτέχνη Vincent Van Gogh, αναδημιουργήθηκε με ένα λαμπρό εφέ βασισμένο σε φώτα LED.

Στην ολλανδική πόλη του Αϊντχόβεν, ο καλλιτέχνης Daan Roosegaarde, κατάφερε να αναδημιουργήσει αυτό το έργο τέχνης, για την απόλαυση όσων χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης

Ο Roosegaarde λέει ότι θέλει η δουλειά της, που φωτίζεται από χιλιάδες μπλε και πράσινα φώτα, να αγγίξει τους πάντες

Υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την τεχνολογία να κάνουν τοπία που είναι ενεργειακά ουδέτερα, δήλωσε ο καλλιτέχνης.

Το μονοπάτι ποδηλασίας, που διαρκεί περίπου ένα χιλιόμετρο, εγκαινιάστηκε ως μέρος των εορτασμών για την 125η επέτειο του θανάτου του Βαν Γκογκ.

Ο καλλιτέχνης, έζησε στο Αϊντχόβεν για μερικά χρόνια και χρησιμοποίησε την πόλη ως σκηνικό για τους πίνακες του.

Οι άνθρωποι μπορούν να έχουν ένα φωτισμένο μονοπάτι ενώ οδηγούν το ποδήλατο και να παίζουν σπορ στο φως του φεγγαριού υπο το πλαίσιο των έργων του Van Gogh.

Και δεν είναι απλά φωτισμός. Η ενέργεια λαμβάνεται από ηλιακούς συλλέκτες που συνδέονται με ένα εργοστάσιο που τροφοδοτεί ενέργεια τον ποδηλατόδρομο. Επομένως βιώσιμη τέχνη.

Μια άλλη ολλανδική πόλη, η Krommenie, εγκατέστησε επίσης ηλιακούς συλλέκτες σε ποδηλατόδρομο στα περίχωρα του Άμστερνταμ.

Η ενέργεια που παράγεται από τα πάνελ θα διοχετεύεται στο εθνικό ενεργειακό δίκτυο.

Έχουμε δει παρόμοιους φωτεινούς δρόμους στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν και όχι με έργα του Van Gogh.

Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι περισσότεροι καλλιτέχνες και καινοτόμοι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν τόσο όμορφα και φιλικά προς το περιβάλλον μονοπάτια!

Με πληροφορίες από το ολλανδικό περιοδικό Heijmans NV.

extremomundial