14/04/2021

Ένας “ήρωας χωρίς κάπα”, αναδάσωσε 121 εκτάρια με τα χέρια του

Εύχομαι να τον αναγνωρίσει ο κόσμος… Ήρωας χωρίς κάπα! (video)

 

Ένας από τους παράγοντες της περιβαλλοντικής κρίσης είναι η αποψίλωση των δασών.

Ένας “ήρωας χωρίς στολή”, αναδάσωσε 121 εκτάρια γής στην Ινδία.

Ο Loiya είναι κάτοικος του Uripok Khaidem Leikai στο Imphal West της Ινδίας, ο οποίος κατάφερε να αναδασώσει ένα δάσος 121 στρεμμάτων χρησιμοποιώντας τα γυμνά του χέρια. Ένας ήρωας χωρίς κάπα!

Για 18 χρόνια, αυτός ο απίθανος ήρωας πολεμούσε την πραγματικότητα της αποψίλωσης σε ένα δάσος που ονομάζεται Punshilok, που σημαίνει «άνοιξη της ζωής»

Ο  Loiya το επισκέφτηκε σε πολύ μικρή ηλικία και θυμάται ότι η βλάστηση ήταν πλούσια και πολύ ελκυστική.

Η τοποθεσία βρίσκεται στην κορυφή του βουνού En koubru στην περιοχή Senapati, η οποία μέχρι το 2000 είχε καταστραφεί εντελώς.

Έτσι, αυτός ο ήρωας χωρίς κάπα αποφάσισε ότι έπρεπε να κάνει κάτι για να βοηθήσει το περιβάλλον.

Έτσι, το 2002, έγινε ακτιβιστής και επινόησε μια μέθοδο για να ανακτήσει τα εδάφη της οροσειράς Maru Longal και να τα αναδασώσει.

Αυτό το μέρος είχε καταστραφεί και κάηκε από ντόπιους αγρότες για καλλιέργεια ρυζιού.

Επομένως, ήταν απαραίτητο να δημιουργηθούν βασικές αλλαγές σιγά-σιγά. Για 6 χρόνια εργάστηκε στη φύτευση βελανιδιάς, μπαμπού, ficus, magnolia, Jack-fruit και teak.

Έφτιαξε μια καμπίνα όπου μπορούσε να περάσει τις νύχτες και να προστατευτεί απο τον καιρό. Και τότε άρχισε να φυτεύει τους σπόρους με το χέρι του.

Αργότερα περισσότεροι φίλοι μπήκαν στη δουλειά και τον βοήθησαν να καθαρίσει τα αγριόχαρτα και απλώθηκαν σε όλη την περιοχή.

Τέλος, οι αρχές συμμετείχαν στο έργο και βοήθησαν στη δημιουργία νέων νομικών πλαισίων για την προστασία των δραστηριοτήτων αυτού του ήρωα και των νέων φίλων του, των δέντρων.

Βελτίωση για το οικοσύστημα.

Η Loiya κατάφερε να δώσει ζωή σε περισσότερα από 121 εκτάρια που είναι πλέον οικοσυστήματα όπου ζει προστατευμένη άγρια ​​ζωή.

Επιπλέον, συνέβαλε στη βελτίωση του μικροκλίματος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο σεβασμός στη φύση τον οδήγησε να αναλάβει το ρόλο ενός ήρωα χωρίς κάπα.

Tierrero/Extreme World