21/01/2021

Ένας άνδρας 101 ετών επιβίωσε από την ισπανική γρίπη, τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τώρα ξεπερνάει και τον κορωνοϊό

Ο άνθρωπος έχει χαρακτηριστεί ως “αήττητος” και η ιστορία του είναι ένα παράδειγμα ελπίδας για το μέλλον.

Ένα εξαιρετικά αισιόδοξο νέο ήρθε από την Ιταλία, καθώς έγινε γνωστό ότι ένας άνδρας ηλικίας 101 ετών, που ήταν διασωληνωμένος, πήρε εξιτήριο, καθώς ιάθηκε πλήρως από τον κορωνοϊό.

Το ευχάριστο νέο ανακοίνωσε η η Γκλόρια Λίζι, αντιδήμαρχος της ιταλικής πόλης Ρίμινι. Ο άντρας είχε εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα μετά την ένδειξη του τεστ κορωνοϊού και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την Πέμπτη.

H «πραγματικά εξαιρετική ανάκαμψη του έδωσε ελπίδα για το μέλλον», δήλωσε η Λίζι. Οπως ανέφερε η αντιδήμαρχος, μιλώντας για τον άνδρα που νίκησε τον κορωνοϊό, ο 101χρονος έφυγε από το νοσοκομείο με την οικογένειά του και «μας δίδαξε ότι για κανέναν το μέλλον του δεν είναι ξεγραμμένο».

Ο άντρας γεννήθηκε το 1919, κατά τη διάρκεια της ισπανικής γρίπης, η οποία εκτιμάται ότι έχει σκοτώσει 30 με 50 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Το Ρίμινι είχε καταγράψει 1,189 περιπτώσεις κοροναϊού από την Πέμπτη, σύμφωνα με το ιταλικό τμήμα πολιτικής προστασίας.

Μάλιστα, στην περίπτωση του γηραιού άνδρα, αναφέρθηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση του υπ. Υγείας, κάνοντας λόγο για ειδήσεις που μας γεμίζουν αισιοδοξία.

Πηγή: iefimerida