20/10/2020

Έκρηξη κοροναϊού: Η Κίνα προσφέρει 50.000 μάσκες στην Ελλάδα

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας (L) και ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Ζανγκ Τσιγιέ στην Αθήνα την Τετάρτη. Φωτογραφική Πίστη: Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας

Ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Zhang Qiyue προσέφερε 50.000 ιατρικές μάσκες στην Ελλάδα για λογαριασμό του λαού της Κίνας το πρωί της Τετάρτης.

Ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας πήγε στην κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα για να λάβει τη γενναιόδωρη προσφορά των ηγετών της χώρας.

“Αλληλεγγύη, φιλία, θάρρος” ήταν το σύνθημα για τα κουτιά των ιατρικών μάσκες που παρέδωσε η κινεζική πρεσβεία. Φωτογραφική Πίστη: Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας

Ο Κικίλιας ευχαρίστησε τον Πρέσβη, την κινεζική κυβέρνηση και την κινεζική κοινότητα για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της κρίσης της δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

“Αντιμετωπίζουμε μια πολύ σοβαρή κρίση δημόσιας υγείας και, με αυτή την ευκαιρία, θα ήθελα σήμερα να απευθυνθώ ξανά στον ελληνικό λαό. Θέλω να τους πω ότι πρέπει να μένουν στο σπίτι, να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας, να φροντίζουν και να φροντίζουν ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού », σημείωσε ο υπουργός Κικιλιάς.

 

Πηγή:greece.greekreporter.